Световната здравна организация е органът, от който черпим най-актуалната информация във

...
Световната здравна организация е органът, от който черпим най-актуалната информация във
Коментари Харесай

СЗО си призна: COVID е нищо, новата пандемия ще покоси 10 милиона души!

Световната здравна организация е органът, от който черпим най-актуалната информация по отношение на заболяванията и болестите в международен мащаб. Тази година бе сериозна за популацията поради продължаващата пандемия от новия ковид, само че това надалеч не е единствената опасност, сигнализираха американски учени.

От организацията предизвестиха за нова световна опасност, обвързвана с разпространяването на супербактерии.

Това оповестява „ Сайънс Алерт “.700 000 души по света годишно стават жертви на особено устойчиви типове бактерии . Световната здравна организация ( СЗО ) позволява, че до 2050 година броят на хората, инфектирани с вредни микроорганизми , може да доближи 10 милиона.

Експертите показват, че заради прекомерно честата приложимост на антибиотици, изключително в отглеждането на животни, доста бактериални инфекции, в това число варианти на гонорея, туберкулоза и салмонела, са станали доста сложни и от време на време невъзможни за лекуване.

Както отбелязва професорът по медицина в Калифорнийския университет в Сан Диего Стефани Стратди, на фона на пандемия и неконтролиран банкет на антибиотици, светът може по-бързо да се сблъска с агресивността на нов патологичен организъм.

„ За разлика от COVID-19, който се появи ненадейно, рецесията със супербактериите назрява последователно. Тя към този момент е пандемия. Това е световна рецесия и заради Коронавирус обстановката се утежнява “, сподели професорът.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР